jueves, 11 de septiembre de 2014

2 pastissos en un - pa de pessic amb brownie

Hola a tothom!
He estat desapareguda un munt de mesos! La feinada de començar un nou projecte, la família... la vida en general fa que hagis de prioritzar i la part cibernètica ha quedat aparcada fins que m'he assegut davant de l'ordinador amb ganes de compartir un pastís d'aniversari que ha agradat molt.
La meva família no és gaire de dolços, ni de pastissos. Així que és tot un repte per a mi pensar en un pastís d'aniversari que no porti fondant, ni merengues, ni farcits... vaja que una magdalena ja estaria bé! Però deu anys només es fan una vegada i havia de pensar en alguna cosa més que un pa de pessic per celebrar-ho... ah! i havia de portar xocolata si o si, res de cremes ni melmelades ni coses fastigoses d'aquestes (el meu fill gran dixit)
Buscant per Pinterest vaig trobar un pastís de dues capes: una de brownie i una altra de pa de pessic de mantega. Em va semblar bona idea i per sort, ho va ser!

La recepta és del blog de gastronomia Uno de Dos i és molt senzilla de fer (un altre dels requisits indispensables si la vull fer amb els nens).

L'única cosa que no va sortir del tot bé va ser els gruix de les dues capes, ja que vaig fer servir una safata més grossa que la de la recepta original i van quedar molt primes.... però el gust... deliciós! Per la propera vegada, només hauré de duplicar les quantitats i segur que el resultat visual serà molt millor.

La foto del blog original és preciosa, us convido a passar-vos perquè quan veieu la meva no sé si us donaran ganes de fer la recepta.



Us copio els ingredients tal i com surten al blog:

1.- Per la primera capa de brownie:
  • 100 g de xocolata al 70%
  • 80 g de mantega
  • 10 g de cacau pur en pols (el de la marca Valor a mi m'agrada molt)
  • 50 g sucre moreno
  • 2 ous mitjans
  • 20 g de farina de fer pastissos
  • 1 polsim de sal
2.- Per la segona capa de pa de pessic de mantega
  • 120 g de farina de fer pastissos
  • 120 g de mantega a temperatura ambient
  • 100 g de sucre (aquí hi vam fer un canvi, ja que no tenia suficient sucre, vam fer mig i mig de sucre normal i sucre llustre)
  • 2 ous mitjans
  • 50 ml de llet sencera
  • 2 g d'impulsor químic (un altre canvi, tampoc en tenia! Així que vam afegir els sobrets del Mercadona de Gasificante Litines), un de blanc i un de morat.

Primer de tot, s'ha d'engegar el forn a 180º.
Folrem la base del motllo amb paper sulfuritzat.

Preparem el brownie: fonem les rajoles de xocolata feta miques i la mantega al microones, ho barregem bé i hi afegim el cacau en pols, sucre, ous i la sal. Barregem. Finalment la farina tamisada i tornem a barrejar.
Ho avoquem en el motllo i al forn uns 15 minuts. No s'ha de fer massa, ja que sinó quedarà massa consistent, i a més, l'haurem de tornar a enfornar amb la segona capa del pastís.

Mentre es cou al forn, preparem el pa de pessic de mantega: es bat la mantega amb el sucre fons que tot queda ben blanc. Hi afegim un ou i batem, el segon i batem, la llet i batem i finalment la farina amb l'impulsor químic i batem.

La recepta no diu si has d'afegir aquesta segona barreja amb la capa de brownie freda o calenta... jo vaig esperar deu minuts i encara estava un xic calent,,, no va passar res de dolent.

Doncs això, afegim la segona capa i cap al forn una mitja hora.

Desenmotllem sense cremar-nos i el deixem refredar en una reixa.

Un cop fred ja ens el podem menjar i es guarda en perfectes condicions 4-5 dies a la nevera. Nosaltres hi vam afegir una capa fina de Nocilla per poder-lo tunejar convenientment (aquesta és la part més divertida)



Proveu-ho de fer,,, fàcil i molt gustós!
Felicitats carinyu!

1 comentario:

  1. Se t'ha trobat a faltar....una reaparició genial...provarem aq dues capes...mmmmmm!!!

    ResponderEliminar