sábado, 2 de noviembre de 2013

Pa de carabassa i moniato (panificadora)

Aquesta és la continuació del post anterior... 

Havíem fet galetes de carabassa però ens havia sobrat uns 100 grs. de puré. I també havíem enfornat un moniato que no va tenir gens d'èxit i que va quedar a la taula.

Amb aquests dos ingredients va sorgir la idea de fer-ne pa, ja que l'any passat en vam fer un de carabassa que va quedar molt bo.


Els ingredients han estat els següents:

  • 100 grs de carabassa cuita al forn i passada pel minipimer
  • 150 grs de moniato cuit al forn i passat pel minipimer
  • una cullerada de sopa d'oli d'oliva
  • 40 grs. de sucre blanc (o moreno, això a gustos)
  • 9 grs. de llevat sec de forner
  • 500 grs de farina de força
  • mitja culleradeta de cafè de sal
  • 10 cl d'aigua tèbia
  • 1 rovell d'ou
Fet a la panificadora: 
He afegit els ingredients líquids primer (aigua, oli i l'ou) i després la farina, el sucre, la sal i el llevat (important que no es toquin, un a cada punta de la panificadora) i per últim, el puré de carabassa. Programa 1 (normal), per un pa d'1 Kg i torrat mitjà.

I vet el resultat:



No ha pujat tant com el darrer que vaig fer només amb carabassa... i tampoc he notat massa el gust ni de la carabassa ni del moniato... això si, queda dolç i amorosit... fantàstic per torrar i untar amb mantega o melmelada, a banda del color ataronjat. L'altre cosa que he notat és que tira més a un brioix que a un pa... deu ser pel l'ou potser...

El vam menjar acabar de fet amb una presa de xocolata... realment, hi ha coses que val la pena fer a casa i el pa n'és una!


Bon profit!

4 comentarios:

  1. Jo estic en plena fase panarra amb panificadora...i no paro de provar receptes i més receptes!!!! Aquesta no se m'escaparà! Petons!

    ResponderEliminar
  2. Sembla boníssim, Mireia! Una bona manera d'aprofitar aquests productes tan deliciosos. La meva proposta d'avui al blog també és d'aprofitament de moniatos ;-) Petons

    ResponderEliminar