sábado, 29 de junio de 2013

Cuina de picnic... pastís de carn

Un mes sense escriure res! Ara que ja torno a tenir temps lliure, tinc un munt de receptes que he anat provant, i també activitats amb els nens que hem anat fent i que espero que a poc a poc, aniré penjant. Em sembla que a partir d'ara les meves cibervisites seran més esporàdiques, però no desapareixeré del tot!


Fa poc hem anat de pícnic i, com sempre que anem amb amics, ens repartim els plats, així només n'has de fer un per deu o dotze persones i no et passes el dia d'abans cuinant com una desesperada.

Jo vaig proposar fer un pastís de carn, per variar, ja que normalment sempre porto tall rodó fred... de fet, era un experiment, ja que no l'havia fet mai i el resultat ha estat tan bo, que segur que repetirem.

Pensava que em portaria molta estona, però la preparació són cinc minuts mal comptats, més el temps del forn.... tot això fa que per a mi, entri dins de la categoria de receptes fantàstiques!

La recepta original la vaig treure del bloc Bojos per la cuina, i, com passa gairebé sempre, posant-hi alguna cosa de menys, alguna de més....

Ingredients
  • mig quilo de carn picada de porc i vedella
  • mig quilo de pit de gall dindi filetejat prim
  • 400 grs. de cansalada viada tallada ben fina
  • un polsim de comí
  • sal i pebre
  • 3 ous

Elaboració:
  1. Folrem un  motlle antiadherent (el meu era de plum cake), amb les tires de cansalada, deixant que sobresurti suficient per poder embolicar del tot el pastís.
  2. En un bol, barregem la carn de porc i la de vedella. Afegim, els 3 ous (no cal batre'ls abans), sal, pebre i un polsim de comí (al gust).
  3. Afegim la barreja al motlle, afegim el pit de gall dindi filetejat a sobre i tapem amb les tires de cansalada que ens sobresortien.
  4. Tapem el mottlo amb paper d'alumini o paper per enfornar
  5. Coem al forn (que ja estarà calent) una hora més o menys a 180º
  6. Una hora més tard, desenmotllem i el deixem sobre una reixa, això farà que deixi anar bastant de greix. Un cop ha deixat anar tot el suc, el deixem refredar al marbre i després a la nevera fins a l'endemà.
  7. Abans de tallar-lo, el gratineu-lo al forn deu minuts, així la cansalada quedarà cruixent i torrada.



El gust d'aquest pastís salat fred és boníssim, i la part de carn picada s'assembla una mica al foie-gras. Es guarda perfectament una setmana a la nevera i serveix per sopar amb una torrada, pels bocates de l'esmorzar, per quan arribes a casa i no tens temps de fer el menjar,,,, vaja,,, una recepta 10!



Bon profit!

3 comentarios:

  1. Mireia, el provo segur aquest estiu! Quin goig! I encara que les teves entrades siguin més esporàdiques, fes-ne alguna de tant en tant, que les esperaro amb interès! Una abraçada!

    ResponderEliminar
  2. No pateixis,,, aqui estaré donant canya!
    Gràcies pels comentaris a les dues!

    ResponderEliminar