martes, 21 de agosto de 2012

Gelats casolans amb la màquina de fer gelat del Lidl

Un dia, fa dues setmanes, entro a comprar al Lidl i veig que per 21 euros hi ha una màquina de fer gelats... als meus fills els encanten els gelats però dels de veritat, dels naturals i un parell de minuts després, la màquina està al carro!
Un cop amb la màquina comprada, la següent qüestió és com carai s'han de fer els gelats. Hi ha un llibret amb les instruccions i algunes receptes però tirant d'internet trobo un post  fantàstic al bloc "Las recetas de Sara", a on s'explica que he fet una compra fantàtica perquè l'únic avantatge amb una màquina amb compressor incorporat és que puc fer gelats sense parar en lloc d'esperar a què el recipient de la del Lidl estigui ben congelat (i per això cal esperar 24 hores)... després de sentir-me recolzada en la meva compra, segueixo llegint i va explicant tots els ingredients necessaris i n'hi ha un de fonamental, el sucre invertit, que per sort, és fàcil i barat de fer i que impedeix que el gelat cristalitzi i quedi ben cremós.

Unes voltes més per internet em confirmen tot el què diu aquest post i per tant, el converteixo en el meu post de capçalera per començar a fer gelats.
Comencem pel de plàtan... seguim amb un de xocolata i un de poma... tots han quedat boníssims, i segons el meu fill gran, que de gelats hi entén una estona, "com els de la botiga dels italians", cap comentari millor que aquest per confirmar que ha sigut una inversió estupenda.

Pels gelats de fruita, agafo la recepta de Sara, que us copio a continuació (per a un kg. de gelat)
  • 300 grs. de fruita ben madura
  • 300 ml de nata líquida (aqui opto per la de cuinar, que té menys greix i amb molt bons resultats); no cal muntar-la, tot es bat al mateix temps
  • 200 ml de llet semidesnatada (no sé ben bé encara per què semi, però faig cas)
  • 150 grs. de sucre (en el segon intent, rebaixo a 100 grs. ja que per al nostre gust, surten massa dolços)
  • 2 cullerades soperes ben plenes de sucre invertit
Tan senzill com passar-ho tot amb la batedora, i posar la mescla, que anomenen "mix" en molts posts que he visitat, en un tàper 4 hores al congelador (a uns -18% ºC) i després, passar-ho a la màquina del Lidl, i a mi, en deu minuts se m'ha fet el gelat (tot i que sembla que en necessitaria uns 40'). després es guarda en un recipient al congelador, es deixa una altra horeta i ja està llest per pendre.


Una altra recepta que hem provat ha estat el de poma, la recepta adaptada del web "Mujer de élite"
  • 400 grs. de poma verda talla petita
  • 150 grs. de sucre
  • el suc d'una llimona (jo no en tenia així que faig afegir una mica de suc de llimona concentrat envasat del què faig servir per guisar)
  • 500 ml. d'aigua
  • a més, jo hi vaig afeigir un vas de suc de poma de tetrabrik


A la recepta d'aquest web es bull la poma amb el sucre i la llimona i després es tritura, es cola i al congelador... jo no he bullit la poma, i la veritat és que de gust ha quedat molt bo però la textura ha quedat més aviat de sorbet que de gelat... haurem de provar a bullir-la.


Pel gelat de xocolata negra també he adaptat una recepta del mateix post del principi i per a un kg. de gelat:
  • 300 grs. de xocolata negra (70%-80%)
  • 250 ml. de nata líquida de cuinar
  • 350 ml. de llet semidesnatada
  • 30 grs. de mantega
  • 2 cullerades de sopa de sucre invertit

En aquesta recepta, a més, s'hi incorpora 50 grs. de cacau en pols de bona qualitat però nosaltres no l'hem trobat a faltar i a més, és que en aquell moment no en tenia... pot ser ho provaré, veiam com surt

En aquest cas, es fon la mantega i la xocolata en el microones i quan està ben lligat s'hi afegeix la resta d'ingredients,,, tot ben barrejat i altre cop el mateix que amb el gelat de fruites, 4 hores al congelador i 10 minuts a la màquina de fer gelats.

gelat de xocolata negra


En els dos casos, el gelat va durar deu minuts a taula, o sigui que van quedar bons, bons!

Amb l'èxit assegurat, els gelats artesanals han entrat definitivament a casa.

2 comentarios:

  1. Has pensat de presentar-te al concurs del Mossegades??? Aquest mes d'agost està dedicat als gelats!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ui, no m'he presentat mai de la vida a un concurs,,, segur que faria el ridícul...

      Eliminar